• Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016
  •    
  • Ο καιρός στην Αθήνα
    Αθήνα: °C 
lifespeed.gr
Get Adobe Flash player

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ;
by: Ηλίας Θεοδοσόπουλος
posted: 05/02/2014
Smaller Fonts | Larger Fonts

Η επιστήμη της μετεωρολογίας δέχεται μέχρι κάποιο σημείο την πρακτική μετεωρολογία και τα σημάδια της φύσης για κάποια κοντινή αλλαγή του καιρού αλλά όχι για ακριβή πρόγνωση.

Μεγάλος μέρος του κόσμου διαφωνεί με τις προβλέψεις που γίνονται για το χειμώνα με τα μερομήνια καθώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να γίνει πρόγνωση για το καιρό του μέλλοντος και αυτή είναι και η πιο σωστή άποψη την οποία αποδέχεται και η επιστήμη της μετεωρολογίας.

Ας κρατήσουμε λοιπόν κάποιες ημερομηνίες στο μυαλό μας και στο τέλος θα δούμε

κατά πόσο και αν είχαν επιτυχία..

 

Φεβρουάριος 2014

Με κακοκαιρία και χιόνια κάνει την είσοδο του ο Φλεβάρης κι έτσι την πρώτη και δεύτερη μέρα του μήνα θα έχουμε ισχυρή κακοκαιρία με θυελλώδεις βοριάδες και χιόνια. 

Από της 3/2 περίπου και για διάστημα 10 ημερών φαίνεται να είναι ήπιος ο καιρός γενικά χωρίς κάτι αξιόλογο.

Το πιο ενδιαφέρον διάστημα του χειμώνα ξεκινά περί της 15/2 και για όλο το υπόλοιπο του μήνα ο καιρός θα είναι άκρως χειμωνιάτικος, με αλλεπάλληλες κακοκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη, δίνοντας ισχυρές βροχές, αλλά και ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμη και στα παραθαλάσσια της ανατολικής χώρας, κατά περιόδους.

Μάρτιος 2014

Χειμωνιάτικο το πρώτο πενθήμερο και αυτού του μήνα, με βροχές και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές. 

Βελτίωση  στη συνέχεια για διάστημα περίπου μιας βδομάδας, αλλά νέα επιδείνωση, με κρύα βροχές και χιόνια, από της 12-14 περίπου του μήνα. 

Βελτίωση εν συνεχεία του καιρού σε γενικές γραμμές. 

Χειμωνιάτικη αναμένεται η τελευταία βδομάδα του Μάρτη με πολλές βροχές, και χιόνια ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας..