Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο σημαντικά έργα για τον δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος από το Περιφερειακό Συμβούλιο

lifespeed.gr


Δήμος Σπάτων  Αρτέμιδα

 

 

 

Δύο σημαντικά έργα ενίσχυσης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου και δομής πολιτιστικών δράσεων, συνολικού προϋπολογισμού 2.565.000 ευρώ, για τον δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

   Το πρώτο έργο αφορά στη συντήρηση του οδικού δικτύου του δήμου (1.200.000 ευρώ). Σκοπός είναι η συντήρηση του ασφαλτοτάπητα σε φθαρμένα τμήματα των δρόμων, ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των δημοτών και των επισκεπτών που κατακλύζουν την περιοχή κυρίως κατά τη θερινή περίοδο λόγω του παραθαλάσσιου χαρακτήρα της και των πολλών εξοχικών κατοικιών. Οι προβλεπόμενες εργασίες (εκσκαφές, φρεζάρισμα και επανακάλυψη ασφαλτικών οδοστρωμάτων) θα αναπτυχθούν σε τμήματα συνολικού εμβαδού 49.450 τ.μ., της δημοτικής ενότητας Αρτέμιδος και σε τμήμα 9.550 τ.μ. στα Σπάτα.

   Το δεύτερο έργο αφορά στην ανακαίνιση και επέκταση του Πνευματικού Κέντρου «Χρήστος Μπέκας» στα Σπάτα, όπου δραστηριοποιούνται περισσότεροι από δέκα πολιτιστικοί σύλλογοι και ομάδες που ασχολούνται με το θέατρο και άλλες τέχνες.

   Η κύρια χρήση του σχετίζεται με πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα της ευρύτερης περιοχής και η αποπεράτωση του θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της πολιτιστικής δραστηριότητας. Οι εργασίες στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο του, αποσκοπούν στη στατική αποκατάστασή και συνολική αναβάθμιση του κτιριακού του όγκου, ώστε να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του κέντρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr