Οι έφηβοι της Αμοργού «συναντούν» την Αντιγόνη του Σοφοκλή

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

Tην θεατρική παράσταση, AdGONE, βασισμένη στην Αντιγόνη του Σοφοκλή ανεβάζει η εφηβική θεατρική ομάδα Αμοργού.

Οι παραστάσεις θα δοθούν σήμερα Κυριακή  19, αύριο Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στην Κολοφάνα, στις 21.00.
 Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως είναι η απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της παράστασης, μιας και ο αριθμός θέσεων θα είναι περιορισμένος.

Αυτήν την χρονιά, η εφηβική θεατρική ομάδα Αμοργού ασχολήθηκε με την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Πεδίο δοκιμών και έρευνας, η έννοια της θυσίας, της ευθύνης που έχει ο καθένας μέσα του σε σχέση με όσα πιστεύει, τα διλήμματα, οι αμφιταλαντεύσεις ανάμεσα στη θεωρία και τη πράξη, η εξουσία, η αντίσταση, η πίστη.

Μια παρέα από παιδιά, μετρούν επιλογές, είτε δικές τους είτε επιβαλλόμενες, αναρωτιούνται πάνω στην ανθρώπινη φύση, αναμετριούνται με το μίσος και την αγάπη και φωτίζουν καταστάσεις και άτομα που τους έχουν φράξει τον δρόμο της έκφρασης. Με ήχους σύγχρονους, με ρυθμούς και κινήσεις που αντιπροσωπεύουν την γενιά τους, θα παρουσιάσουν τις εικόνες αυτής της τραγωδίας στο παλαιό δημοτικό σχολείο της Κολοφάνας.

Συμμετέχουν: Βασιλική Παπιώτη, Σελίνα Περγκιόκα, Ουρανία Καραΐσκου, Μαργαρίτα Βλαβιανού- Ψυχογιού, ΓεωργίαΚαραΐσκου , Εμμανουέλα Βεκρή, Σοφία Γρίσπου, Ειρήνη Γιαννακοπούλου, Καλλιόπη Δεσποτίδη.

Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης

Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Κολοφάνα, Αμοργός.

Με την χρηματοδότηση της Δη. Κ. Ε. Α. και την υποστήριξη του Συλλόγου Πολιτισμού και Τέχνης Σημωνίδης

 

 

20.7.2020

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online