Ραδιοφωνικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στο Δεύτερο και στο Τρίτο Πρόγραμμα

lifespeed.gr


Tζένη Κοσμίδου

 

 

 

Με μια νέα σειρά από ραδιοφωνικές θεατρικές παραστάσεις εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την ΕΡΤ το Εθνικό Θέατρο. Οι ιδιαίτερες αυτές παραστάσεις θα μεταδοθούν από την Ελληνική ραδιοφωνία και συγκεκριμένα από το Δεύτερο και Τρίτο πρόγραμμα.

Η ραδιοφωνική μετάδοση θεατρικών παραστάσεων έχει βαθιά παράδοση στη χώρα μας. Πριν ακόμα ιδρυθεί το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας το θέατρο μάγευε του ακροατές μέσα από τα ερτζιανά κύματα. Τόσα περίπου χρόνια όσα μετρά η παράδοση του θεάτρου στο ραδιόφωνο  μετρά  και η παρουσία του Εθνικού Θεάτρου σε αυτό μέσα από τα προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Αυτή η πολυετής συνεργασία λοιπόν αναβιώνει και σήμερα με το Εθνικό Θέατρο να αναλαμβάνει  να σχεδιάσει μια σειρά από ραδιοφωνικές θεατρικές παραγωγές, οι οποίες πρόκειται να μεταδοθούν αποκλειστικά στο Δεύτερο και στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Η ΕΡΤ παράλληλα με αυτή τη μεγάλη συνεργασία πραγματοποιεί και ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος σε δημιουργούς για τη προσκόμιση των δικών τους θεατρικών ραδιοφωνικών παραγωγών. Με αυτή της την κίνηση  συνεχίζει την όμορφη και πολυετή της παράδοση στις θεατρικές ραδιοφωνικές παραγωγές, εμπλουτίζει το πρόγραμμα της και στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά τους καλλιτέχνες δίνοντας τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να επικοινωνήσουν την τέχνη τους με τον κόσμο.

 

14.11.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 13:21

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online