Κινητήρας Ω...Τρίτη 11.30-13.30

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

 

Συντονίζει η Ιωάννα Καμπυλαυκά σε συνεργασία με την Αντιγόνη Γύρα και την Αλίκη Αβδελοπούλου


Γιαγιά: Παιδί μου όταν μεγαλώσεις δε θ΄ακούς καλά, δε θα βλέπεις καλά, δε θα περπατάς καλά,δε θα μπορείς να χορεύεις καλά…
Εγγονός: Αποκλείεται.ΔΕΝ το πιστεύω!
Γιαγιά: Ευτυχώς που δεν το πιστεύεις, αλλιώς ΠΩΣ θα φθάσεις ως εδώ;

Ιωάννα Σακελλαρίου, ετών 89

Το μάθημα αυτό είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να απευθύνεται σε ανθρώπους της ώριμης ηλικίας με σεβασμό στα σώματά τους και με στόχο να αναδείξουν μέσα από το χορό το παιδί που κουβαλάνε μέσα τους. Μέσα από ήπια σωματική άσκηση εμπνευσμένη από το σύγχρονο χορό, τη ρυθμική, το σωματικό θέατρο αλλά και τη φωνητική και τη γιόγκα οι συμμετέχοντες θα ενεργοποιήσουν τα σώματα τους, θα τα δυναμώσουν και θα καλλιεργήσουν την δημιουργική έκφραση τους. Επιπλέον, θα μάθουν να φροντίζουν το σώμα τους με οδηγό τη σωματική άσκηση και τη ρεφλεξιολογία έτσι ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους.

Στο τέλος της χρονιάς, μέσω της κοινής διαδικασίας, θα φτιαχτεί μια ομάδα με κοινό στόχο και όραμα η οποία θα συνδημιουργήσει με μοναδικό τρόπο μια παράσταση ανοιχτή στο κοινό. Οι συμμετέχοντες θα περάσουν απ’ όλη τη διαδικασία δημιουργίας, πρόβας και παραγωγής (σκηνικά, κοστούμια, φώτα, μακιγιάζ, ζωντανή μουσική κ.λ.π) και θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους επαγγελματίες συνεργάτες του Κινητήρα.

Σκοπός είναι το μάθημα και η διαδικασία της πρόβας να λειτουργεί ως βάλσαμο στην καθημερινότητά μας. Με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό όφελος των τεχνών επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα της τοπικής κοινότητας.

Η Ιωάννα Καμπυλαυκά είναι απόφοιτος του Laban Centre London (Bachelor of Arts in Dance Theatre) και του Middlesex University (diploma in Interior Design). Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004, με υποτροφία από το Fulbright Foundation, φοίτησε σε διάφορες σχολές χορού στην Νέα Υόρκη (Movement Research, Trisha Brown, Dance Space, Susan Klein, Barbara Mahler). Την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2007, με την υποστήριξη του προγράμματος της Unesco, Aschberg Bursaries for Artists, εργάστηκε ως δασκάλα χορού, χορογράφος και χορεύτρια στην Bangkok της Ταϊλάνδης ως καλλεσμένη resident καλλιτέχνης της σχολής Dance School of Performing Arts. Την άνοιξη του 2008 μετά από πρόσκληση του οργανισμού “Temple of Fine Arts” δίδαξε σύνθεση και αυτοσχεδιασμό στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Η Ιωάννα είναι βασικό μέλος του Κινητήρα από το 1998 και μέλος της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Medea Electronique από το 2008. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με τους: “Splish-Splash” (Γιάννης Οικονομίδης), Θέατρο Σημείο (Νίκος Διαμαντής), Θέατρο Τέχνης (Κουγιουμτζής), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας (Σταύρος Τσακίρης), Θέατρο Καλουτά (Γιώργος Φρατζεσκάκης), κ.α. Έχει διδάξει κίνηση και αυτοσχεδιασμό στις δραματικές σχολές “Θεμέλιο”, “Θεατρική Τέχνη”, “Δ.Φωτιάδη”, “Θέατρο Αλλαγών” και “Γ. Θεοδοσιάδη”.

Η Αντιγόνη Γύρα είναι δημιουργός παραστάσεων χορού και θεάτρου, βίντεο αρτ και μάνα τριών παιδιών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του LABAN CENTRE LONDON απ΄όπου απέσπασε το Βραβείο Χορογραφίας Αποφοίτων το 1993. Το 1996 ίδρυσε την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα με την οποία έχει χορογραφήσει πλειάδα έργων έως σήμερα κι έχει οργανώσει σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις για θέματα χορού και θεάτρου. Το 1995 κέρδισε το Β’ Βραβείο Νέων Χορογράφων Ραλλού Μάνου με το έργο «Τα παραμύθια που Μεγάλωσες, Μεγάλωσαν». Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε πολλά θέατρα και Φεστιβάλ.
Το Δεκέμβριο του 2008 δημιούργησε το πρώτο residency centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το Κινητήρας studio μαζί με τη Βίκυ Αδάμου και τη Φλώρα Καλομοίρη. Το 2015 ξανασύστησε τον Κινητήρα ως Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών (www.kinitiras.com) κι έφτιαξε με πολυπληθή ομάδα επαγγελματιών κι ερασιτεχνών τις παραστάσεις «Ο Καφές», «Ανύποπτος Χρόνος» ενώ επιμελήθηκε την παράσταση «Έρωντας».
Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες και σχήματα (Σ.Ευαγγελάτος, Ν.Διαμαντής, Ε.Θεοδώρου, Γ.Κακλέας,Η.Καρελλάς, Γ.Παλούμπης, Χ.Σιοπαχάς, Σ.Φασουλής κ.α) κι έχει διδάξει κίνηση και χορογραφία σ΄επαγγελματικές σχολές ( ΚΣΟΤ, Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδης, Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης «Βεάκη» κ.α). Από το 2017 είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ΓΑΒ (Γύρα,Αδάμου,Βενετσανόπουλος ) και διδάσκει στη Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δ.Χατούπη. Το όραμα της, η δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ, φέρνει από το 2012 το χορό και το σωματικό θέατρο στην εκπαίδευση και στα παιδιά προσχολικής και πρωτοβάθμιας ηλικίας (www.ekplixi.com).

Η Αλίκη Αβδελοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Αθήνα. Είναι μέλος του Κινητήρα από το 2006. Υπότροφος και απόφοιτος Εθνικού Θεάτρου, σπούδασε πιάνο και θεωρία μουσικής στο Εθνικό Ωδείο και φωνή με την A. Leigh & τη Μ. Γεμεντζάκη και εκπαιδεύτηκε στο θέατρο & τη μουσική σε διάφορα προγράμματα & σεμινάρια. Ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας «Βιομηχανική» & του θεάτρου «Λιθογραφείον» στην Πάτρα και μέλος της Μικτής Χορωδίας ΟΤΕ Αθηνών. Από το 1995 συνεργάζεται επαγγελματικά, με αθηναϊκούς θιάσους, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. & με διάφορους καλλιτέχνες σε έργα ρεπερτορίου, musical & χοροθέατρο, ως ηθοποιός, τραγουδίστρια, βοηθός σκηνοθέτη, βοηθός μουσικού, στη διεύθυνση παραγωγής & στη φωνητική διδασκαλία, με συμμετοχές σε ελληνικά & διεθνή θεατρικά, μουσικά & χορωδιακά φεστιβάλ. Ως τραγουδίστρια, έχει αρκετές δισκογραφικές συμμετοχές. Σκηνοθέτησε τη μονόπρακτη όπερα “La Voix Humain” & συνεργάστηκε σε τηλεοπτικά talent shows, ως vocal coach.

Κινητήρας

Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Αθήνα 11742
Tηλ: 210 9248328

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online