Το 5ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ Φυλής εκτοξεύει τη περιοχή... γράφει η Βάντα Βλασταρά

lifespeed.gr


Βάντα  Βλασταρά

 

 

 

 

 

Ο εναλλακτικός τουρισμός δημιουργεί πρόσθετα έσοδα και βοηθά τις πόλεις να αναδείξουν τις ιδιαίτερες προδιαγραφές τους. Ο Δήμος Φυλής επενδύει σε αυτό και έχει κατορθώσει να γίνει ελκυστικός και παραγωγικός.

Στο 5ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ -στο οποίο οι φετινές συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2.000 άτομα-, θα φιλοξενηθούν, από την Περιφέρεια Αττικής, οι διεθνούς φήμης αναρριχητές Steve Mc Clure, Nicolas Favresse, Mumin Karabas. Η Πάρνηθα αποτελεί έναν αληθινό «παράδεισο» για την ανάπτυξη πολλών μορφών εναλλακτικού τουρισμού, προσφέροντας ένα εκπληκτικό αναρριχητικό πεδίο, στο οποίο και πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εύκολες και δύσκολες πεζοπορίες για αρχάριους και προχωρημένους, πεζοπορίες για παιδιά στα μονοπάτια της Πάρνηθας, εκπαιδευτικό σεμινάριο via ferrata, ολοκληρωμένη ημιαναρριχητική διαδρομή στην περιοχή Άρμα, canyoning στο φαράγγι της Γκούρας, yoga σε πανέμορφη τοποθεσία στο καταπράσινο λιβαδάκι της Μικρής Βαράσοβας, slackline και highline σε τεντωμένο σχοινί στο πεδίο Πλάτωσι στην είσοδο της Φυλής, dry-tooling για έμπειρους ορειβάτες με χρήση ειδικού αναρριχητικού εξοπλισμού, καθώς και νυχτερινή αναρρίχηση-party μετά μουσικής στη φωτισμένη αναρριχητική σπηλιά στο πεδίο Πλάτωσι, στην είσοδο της Φυλής, ένα πραγματικό υπερθέαμα για τους επισκέπτες του.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Φυλής Σπύρος Μπρέμπος ,τόνισε ότι  η Πάρνηθα προσφέρει όλο το χρόνο εναλλακτικό τουρισμό, με καταπράσινα μονοπάτια για ορεινή πεζοπορία -με εξέχουσα θέση τη διάσχιση του φαραγγιού της Γκούρας-, διαδρομές για ποδηλασία και δυνατότητα για θρησκευτικό τουρισμό λόγω της Μονής Κλειστών. Ισχυρό πλεονέκτημα αποτελεί η μικρή απόσταση της Πάρνηθας τόσο από το κέντρο της Αθήνας (16 χλμ.), όσο και από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (26 χλμ.). Σημαντικό παράγοντα στην ανάδειξη της περιοχής αποτελεί βεβαίως και η τοπική παραδοσιακή γαστρονομία, την οποία μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στα φημισμένα εστιατόρια της Χασιάς, μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τη σημασία της περιοχής κατά την αρχαιότητα, όπου από το Φρούριο της Φυλής, γνωστό ως «Φρούριο της Δημοκρατίας», ο στρατηγός Θρασύβουλος απελευθέρωσε την Αθήνα το 404 π.χ., αλλά και το «Τείχος του Δέματος» μήκους 5 χιλιομέτρων, που τον 4ο αιώνα π.χ. οχύρωσε την Αθήνα από τη δυτική της πλευρά.

Ο κ. Μπρέμπος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προώθηση του Δήμου Φυλής. Οι επισκέπτες έμειναν ενθουσιασμένοι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.

Η προοπτική είναι μεγάλη, αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες θεσμικές παρεμβάσεις.  

Βάντα Βλασταρά

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 17:05

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online