Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραδιά Samos Grand Cru στην Πάτρα

Μαργαρίτα Ικαρίου

Μαργαρίτα Ικαρίου Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Tη μοναδικά απολαυστική γεύση του Samos Grand Cru του Συνεταιρισμού της Σάμου που παράγεται από καλά ωριμασμένα σταφύλια επιλεγμένων ημιορεινών αμπελώνων, απόλαυσαν οι οινολάτρες στην Πάτρα, σε μια βραδιά wine pairing με τα καλύτερα ελληνικά κρασιά.

Στα πλαίσια ενός event που σχεδιάστηκε άριστα από την πάντα δυναμική Wine2wine και υλοποιήθηκε στο πανέμορφο minimal  Tomo's Open Kitchen Bar, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική δημιουργική κουζίνα και τα ποιοτικά προϊόντα, δημιουργήθηκε το ιδανικό πλαίσιο για τους πιο λαχταριστούς συνδυασμούς γεύσεων και κρασιού.

Η κοινωνία της Πάτρας επιλέγει φανατικά εδώ και χρόνια τις φρουτώδεις και ανθώδεις «ανάσες» των σαμιώτικων κρασιών, τόσο στην εστίαση όσο και στη διασκέδαση, αναγνωρίζοντας την αδιαφιλονίκητη ποιότητά τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, το κρασί που επιλέχθηκε να κοσμήσει τη βραδιά γευσιγνωσίας, ήταν το Samos Grand Cru, ένα από το πιο αγαπημένα κρασιά  των Γάλλων εδώ και δεκαετίες.

6ζχ59.jpg

 

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά στην εκδήλωση: «Πρόκειται για ένα ενισχυμένο κρασί με τον εκρηκτικό χαρακτήρα του Μοσχάτου που θυμίζει σταφύλι, λευκά άνθη, κομπόστα, γλυκά του κουταλιού, σε πολύ καλή ισορροπία γλυκύτητας οξύτητας στο στόμα, το οποίο δεν είναι καθόλου βαρύ. Συνοδέψτε τάρτες με φρέσκα φρούτα, ρυζόγαλο με μαστίχα, αλμυρά και μπλε τυριά...»

(*Αξίζει να σημειωθεί πως το Samos Grand Cru του ΕΟΣ Σάμου είναι ένα από τα κρασιά που σερβίρονται στα επίσημα γεύματα που παραθέτει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς ηγέτες.)

6.10.2021

 

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαργαρίτα Ικαρίου