3ος ΧΡΟΝΟΣ TWOS

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

To TWOS κλείνει 2 χρόνια στην Πάρο και συνεχίζει με επιτυχία να υλοποιεί τους στόχους του. Σε αυτά τα δύο χρόνια, έχει αναλάβει διάφορα σημαντικά και ποικίλα αρχιτεκτονικά projects, παράλληλα με την πώληση των προϊόντων του concept store, που δημιούργησε στο υπέροχο κυκλαδίτικο νησί.

Αρχιτεκτονικά projects τόσο στην Πάρο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όλα όμως εναρμονισμένα πλήρως με το φυσικό τους περιβάλλον έχοντας σεβαστεί τις ιδιαιτερότητες και τις συνθήκες της κάθε περιοχής.

Παράδειγμα αρχιτεκτονικού έργου, μελέτης και υλοποίησης αυτού, αποτελεί αυτή η μονοκατοικία, λιτή στην αρχιτεκτονική της προσέγγιση, πρακτικά λειτουργική και απόλυτα σύγχρονη. Υλικά κατασκευής πέτρα, τσιμεντοκονία και λευκό κονίαμα.

Το κυρίως σπίτι που φιλοξενεί την οικογένεια απαρτίζεται από ένα ορθογώνιο κέλυφος και ένα μικρότερο σε κάτοψη όγκο που αποτελεί τον ξενώνα αυτού.

Ισόγειοι όγκοι, κυβικοί, ενταγμένοι στο τοπίο χωρίς αισθητικές υπερβολές όπως ορίζει η αρχιτεκτονική του τόπου. "Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας".

 Ο περιβάλλων χώρος της κατοικίας είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να γεφυρώνει το σπίτι και τη θέα αυτού προς την θάλασσα. 

Σ΄ αυτό συντελεί η ένταξη ενός ενδιάμεσου χώρου κατασκευασμένου από πατητή τσιμεντοκονία, λειτουργικού για την ανάπαυση των μελών της οικογένειας, κάτω από τη σκιά μιας μεγάλης πέργκολας καθώς επίσης η δομή ενός καθιστικού χώρου ανάπαυσης κάτω από το γαλανό ουρανό του νησιού.

 Ο υπόλοιπος κήπος, χωρίς έντονες υψομετρικές διαφορές, ενώνει τις ψυχρές επιφάνειες από μπετόν με την ζωντάνια της φύσης αναδεικνύοντας μοναδικά το υπέροχο  μεσογειακό τοπίο. Παντού ελιές, λεμονιές, ροδιές, λεβάντες, ανθισμένες μπουκαμβίλιες.

 Για τo TWOS πρωταρχικό ρόλο παίζουν οι ανάγκες του κάθε κάτοικου ξεχωριστά, ώστε να διαμορφωθεί ένας περιβάλλων χώρος, που θα διευκολύνει την καθημερινότητά του και θα του παρέχει άνεση, καλαισθησία και λειτουργικότητα.

Για το TWOS όλα ξεκινούν από τον άνθρωπο και καταλήγουν σε αυτόν.

TWOS, architecture and design

twos.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online