ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ... Κρόνος και Πλούτωνας συμμαχία.

Κατερίνα Καράμπελα

Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

 

Μου θυμίζει την Σκύλ(λ)α και την Χάρυβδη από την μυθολογία με πρωταγωνιστή τον Οδυσσέα. Πάλι μέσω παραβολής θέλω να θέσω τις απόψεις μου. Είναι λίγο σκληρή η διαπίστωση, γιατί θα αναφέρω στο δύσκολο πέρασμα των ανίσχυρων κρατών, μέσα από ισχυρούς συμμάχους που θέλουν να καταπνίξουν  μία χώρα, που μετά από περιπέτειες προσπαθεί να φτάσει στην «Ιθάκη» της. Μετά από αιώνες, κατάληξε η ανθρωπότητα ότι πρέπει να συμμαχούμε, για να μπορεί να επικρατεί το δίκαιο. Οι «μικροί» σύμμαχοι «δένονται σφιχτά» γύρω από τους προστάτες τους για να μην λεηλατούνται από τα αρπακτικά. Πόσο ισχύει όμως αυτό στην σημερινή πραγματικότητα; Τείνουν να αντιστραφούν οι όροι της ευγενούς αυτής συμμαχίας και όποιος δεν το βλέπει μάλλον  λειτουργεί σαν την στρουθοκάμηλο. Χρησιμοποιούνται οι μικροί εταίροι προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα.  

Δικαιώνεται ο δυνατότερος και ότι αφορά τον αδύναμο παίχτη, δεν του μένει τίποτα άλλο, από το να κουνάει αλλόφρων τα χέρια του και να κραδαίνει για τα ευκόλως εννοούμενα.

Τι σημαίνει κυρίαρχο κράτος: Το διεθνές δίκαιο καθορίζει ως κυρίαρχα κράτη, αυτά που διαθέτουν μόνιμο πληθυσμό, ορισμένο έδαφος , μια κυβέρνηση καθώς και την ικανότητα να συνάπτουν σχέσεις με άλλα κυρίαρχα κράτη . Είναι επίσης κατανοητό ότι ένα κράτος δεν είναι ούτε εξαρτάτε ούτε υπόκεινται σε οποιαδήποτε άλλη εξουσία ή κράτος.( βλ. Βικιπαίδεια). 

 Είναι κοντά ή σύνοδος των δύο μεγάλων πλανητών, αν λοιπόν αναλύσουμε τον καθένα ξεχωριστά και μετά βάλουμε μαζί τις ιδιότητες τους, τότε δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα. Ο Κρόνος είναι το σύστημα αξιών, η δομή, ο περιορισμός, και οι ευθύνες άρα και η εκτελεστική εξουσία. Όταν κάτι περικλείεται από όρια (έχει σύνορα) τότε το ονομάζουμε κράτος, σίγουρα είναι πολλά περισσότερα αλλά δεν θα σταθώ εκεί. Η καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας ενός κράτους με την ανοχή των εταίρων του και το γεγονός ότι δεν επικρίνεται από τους ισχυρούς δημοκράτες τις γης, σηματοδοτεί ότι η έννοια της ελευθερίας των λαών πάει περίπατο στο βωμό του συμφέροντος ή του φόβου. Εδώ η έννοια του κυρίαρχου κράτους καταρρίπτεται.  Αν πάμε στο άλλο θεμελιώδες στοιχείο που είναι ο μόνιμος πληθυσμός και εκεί βλέπουμε την αλλοτρίωση του πληθυσμού από ξένες δυνάμεις, άρα και εδώ αμφισβητείται η κυριαρχία. Ένα άλλο επίμαχο θέμα που μας δείχνει ότι δεν υπάρχει κυρίαρχο κράτος είναι ότι εδώ και δέκα και πλέον χρόνια, η χώρα είναι εξαρτημένη από τα μνημόνια, που ψηφίζονταν από την βουλή, κάτω από την πίεση των εταίρων. Ανεξαρτησία δεν υπάρχει ουσιαστικά όσο και να θέλουμε να χρυσώσουμε το χάπι. Εδώ λοιπόν τίθεται το ερώτημα, τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να ανακτήσουμε την ελευθερία της βούλησης.    

00a6a50.gif

 

Οι συμμαχίες θα πάρουν άλλη μορφή, οι κλασικές και διαχρονικές συμμαχίες θα αλλάξουν. Θα υπάρξουν αναθεωρήσεις συσχετισμών μεταξύ των κρατών. Επίσης μετά την σύνοδο αυτών των τόσο ενεργειακά φορτισμένων πλανήτων (ΚΡΟΝΟΥ-ΠΛΟΥΤΩΝΑ) θα έχουμε ανακατατάξεις και σε κοινωνικά συστήματα.

Ένας καινούργιος κύκλος θα ανοίξει και οι ισχυροί θα πάρουν το μάθημα τους. Έχουμε διδαχθεί πολλά από τον προηγούμενο κύκλο αυτών των γιγάντιων πλανητών. Πιστεύω ότι είναι το οριακό σημείο που μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.  

 

6/12/2019

                                       

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online