Οι αρνητές των πάντων....

lifespeed.gr


Βασίλης Ψαριανός Συγγραφέας

 

 

 

 

Συνήθως βρίσκονται μεταξύ της αμάθειας και της ημιμάθειας και σε αντίθεση προς το σωκρατικό « εν οίδα ότι ουδέν οίδα», δηλώνουν το « εν οίδα ότι τα πάντα οίδα»! Και το… αποδεικνύουν αμφισβητώντας τα πάντα και τους πάντες, ακόμα και το ότι  «η γη γυρίζει και είναι στρογγυλή»!

Είναι οι γνωστοί «φιλόσοφοι της καφετέριας» που αποφαίνονται « επί παντός  επιστητού» και , ανάλογα με την περίσταση, ενδύονται την τήβεννο του δημοσιολόγου, του  σεισμολόγου, του οικονομολόγου, του περιβαλλοντολόγου και, εσχάτως, του λοιμωξιολόγου.

Είναι αυτοί που… « βάζουν τα γυαλιά», ακόμα, και στον Τσιόρδα και οι οποίοι ανακάλυψαν ότι ο κορονοϊός είναι « κοροϊδο-ιός», που τον κατασκεύασαν κάποιοι, «για να μας μαντρώσουν στα σπίτια μας και για να πουλάνε οι φαρμακευτικές εταιρίες φάρμακα και εμβόλια»!

Σε αντίθεση με την  πλειοψηφία των ανθρώπων που σέβονται τις απόψεις και συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επιστημόνων, αυτοί θεωρούν ότι οι επιστήμονες, που έχουν διαφορετική άποψη από την δική τους, εάν δεν είναι « σκιτζήδες», είναι «όργανα κάποιων σκοτεινών κύκλων συνωμοσίας κατά της ανθρωπότητας»!

Υπάρχουν και οι οπαδοί των θρησκευτικών και των… κομματικών δογμάτων. Αυτοί που,  από δογματική στενοκεφαλιά,  θέτουν υπεράνω της λογικής και της επιστημονικής αλήθειας, το γράμμα των «Γραφών» ή την «γραμμή» του κόμματος! 

Τώρα θα μου πείτε γιατί ασχολούμαστε με  ανθρώπους οι οποίοι ή δεν έχουν καμιά επαφή και επικοινωνία με την πραγματικότητα- οι οποίοι δεν βλέπουν τις χιλιάδες των συνανθρώπων μας που πεθαίνουν στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού- ή στο κεφάλι τους, αντί «φαιάς ουσίας», έχουν μπόλικη… σκουριά!

Ασχολούμαστε διότι, ενώ, μέχρι χθες, οι αρνητές των πάντων «κατασκεύαζαν» κάποια κομματικά γκρουπούσκουλα που περιφέρονταν εκτός της Βουλής, σήμερα, έχουν, πλέον, παρεισφρήσει και στα κοινοβουλευτικά κόμματα, στην επίσημη πολιτική εκπροσώπηση της χώρας. Και αυτό έχει ως συνέπεια να  εμφανίζεται, συχνότερα, ως αντιπολιτευτική πρακτική, το φαινόμενο του λεγόμενου «Δεληγιαννισμού: να υποστηρίζονται  από τους αντιπολιτευόμενους, σταθερά, τα αντίθετα σε όσα λέγουν και πράττουν οι κυβερνώντες, ανεξαρτήτως εάν τα λεγόμενα και τα πραττόμενα είναι λογικά και αναγκαία, εάν εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και τα εθνικά συμφέροντα!

 Ακόμα και στα εθνικά θέματα, στα οποία υπάρχει από χρόνια μια κοινή διακομματική γραμμή, ψάχνουν τρόπους για να διαφοροποιηθούν. Χωρίς να λένε τίποτα επί της ουσίας, «επιχειρηματολογούν» με χαρακτηρισμούς: «ναι μεν, αλλά δεν έδειξαν την δέουσα σοβαρότητα…», «διαχειρίζονται με αβάσταχτη ελαφρότητα κρίσιμα εθνικά θέματα…», «επικίνδυνες παλινωδίες και παραπλανητικές δηλώσεις…»!

Ένας άλλος λόγος για τον οποίον πρέπει να μας απασχολεί το φαινόμενο της άρνησης των πάντων είναι ότι- με την υπάρχουσα ανωνυμία και ασυδοσία που επικρατεί στο Διαδίκτυο- προσφέρεται το κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθεί η ανθρωποπανίδα των ψευτοεπαναστατών και να διαδοθεί το πνεύμα της ανυπακοής, της «τσάμπα μαγκιάς» και της εξυπναδίστικης αντιμετώπισης, ακόμα και των πιο σοβαρών ζητημάτων, όπως είναι αυτό της τήρησης των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού. 

Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται ένα σημαντικό ποσοστό της νεολαίας μας και να παρασύρεται σε επικίνδυνες ενέργειες  που παραβιάζουν τις διατάξεις που έχουν θεσπιστεί -σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων- για την προστασία του πληθυσμού από την ενεργή, ακόμα, πανδημία, τώρα που εισερχόμαστε στην κρίσιμη φάση της τουριστικής περιόδου.

Και είναι οι ίδιοι πάντα, οι οποίοι, όταν αποφασίζονται και θεσπίζονται διάφορα μέτρα, τα κατακρίνουν και προσπαθούν να τα ακυρώσουν στην πράξη, και είναι οι ίδιοι, πάλι, που καταλογίζουν ολόκληρη την ευθύνη στους κυβερνώντες, όταν επέλθει η καταστροφή, διότι επέτρεψαν στους αμφισβητίες να ακυρώσουν τα μέτρα!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πολιτική των αντιπολιτευόμενων κομμάτων της δεκαετίας 2000- 2010, οι οποίοι, τότε,  κατήγγειλαν ως  «ανάλγητη και αντιλαϊκή» την πολιτική» των  κυβερνώντων, διότι έδιναν, κάθε χρόνο, ένα… «φιλοδώρημα» στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αντί μιας «γενναίας αύξησης» που ζητούσε η Αντιπολίτευση·  και ήταν οι ίδιοι, πάλι, οι «γενναίοι» αντιπολιτευόμενοι, οι οποίοι, όταν χρεοκόπησε η χώρα,… αναθεμάτιζαν το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ., διότι με την «υπερβολική αύξηση του μισθολογικού και συνταξιοδοτικού κόστους αύξησαν το δημόσιο χρέος και οδήγησαν την χώρα στο Δ.Ν.Τ. και στα Μνημόνια»!

Φοβάμαι ότι, και σήμερα, οι συνήθεις αρνητές των πάντων και…« γενναίοι αντιστασιακοί»,  όταν υπάρξει «δεύτερο κύμα» της πανδημίας του κορονοϊού, εξαιτίας της μη συμμόρφωσης πολλών οπαδών της θεωρίας περί του… «κοροϊδο-ιού» με τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, θα σπεύσουν να ρίξουν την «πέτρα του αναθέματος» στην κυβέρνηση, διότι δεν απέτρεψε τα…« πάρτι της νεολαίας στις πλατείες» και  δεν επέβαλλε…« επί το αστυνομοκρατικότερον» την αυστηρή τήρηση των θεσπισμένων διατάξεων!

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, κυβέρνηση και επιστήμονες, ας συνεχίσουν να πράττουν τα ορθά και τα αναγκαία, αρκούμενοι στην αναγνώριση του έργου τους εκ μέρους της πλειοψηφίας των πολιτών, και ας αφήσουν τους αμφισβητίες και τους αρνητές των πάντων να υλακτούν στην πολιτική τους ερημιά!

Υ.Γ. Ο «παρακοιμώμενος» του Τσίπρα Ν. Παππάς, παρά τα όσα επικαλέστηκε περί « κοπτορραπτικής», για να δικαιολογήσει τα όσα «θλιβερά» είδαν το φως της δημοσιότητας στο ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας που είχε με τον επιχειρηματία Μιωνή, δεν αρνήθηκε την ονομασία «μαγαζί» που χρησιμοποίησε για το Γραφείο του τότε πρωθυπουργού Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εθήτευσε ο ίδιος ως Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Και μόνον ο όρος «μαγαζί» που χρησιμοποίησε για το επίσημο Γραφείο του τότε Πρωθυπουργού αποκαλύπτει την αντίληψη του «πολιτικού» ανδρός αναφορικά με τον τρόπο  και το περιεχόμενο άσκησης της εξουσίας: « μαγαζί» στην ελληνική Γλώσσα σημαίνει το «κατάστημα», Παντοπωλείο ή  «Μπακάλικο», όπου πωλούνται « εδώδιμα και αποικιακά» και διεξάγεται καθημερινά το «αλισβερίσι» μεταξύ του μαγαζάτορα- μπακάλη και των πελατών του μαγαζιού.

 Στο ο εν λόγω ηχητικό ντοκουμέντο το «αλιβερίσι», στο «μαγαζί» του Μαξίμου, φαίνεται ότι δεν αφορούσε την πώληση… « εδώδιμων και αποικιακών», αλλά πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ: μου «δίνεις» Μαρέβα, σύζυγο Μητσοτάκη, και Παπασταύρου, τ. Σύμβουλο Σαμαρά, σε απαλλάσσω, Κύριε Μιωνή, από δικαστικές διώξεις που εκκρεμούν εις βάρος σου!

5.7.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 13:12

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online