Καλοπληρωμένο “επάγγελμα” η ανομία

Κατερίνα Καράμπελα

Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

 

 

 

Η παραβατικότητα χτυπάει κόκκινο σε επαχθή εγκλήματα αλλά και σε μικρό - παραβατικές συμπεριφορές που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών κάνοντας την καθημερινότητα δύσκολη και πολλές φορές αβάσταχτη.

 

Παραβιάζουν τα δικαιώματα μας, μας κλέβουν και αισθανόμαστε τυχεροί αφού έχουμε τη ζωή μας και λέμε “αφού την γλίτωσα δόξα τω Θεώ”.

Πάμε και στα πιο απλά, καθημερινά που είναι η στέρηση του δικαιώματός να ζούμε ήσυχα μέσα στο σπίτι μας χωρίς να παραβιάζεται η ώρα της κοινής ησυχίας.

Με μεγάφωνα τραντάζονται τα τζάμια των σπιτιών μας από ακριβοπληρωμένα αυτοκίνητα-ηχεία αποδεικνύοντας ότι ΕΓΩ μπορώ γιατί απλά κανείς δεν με σταματά και δεν με ελέγχει.

Κάποιοι εκμεταλλεύονται την ανωνυμία και το δημόσιο χώρο καταπατώντας το δικαίωμά μας να ζήσουμε σε ένα καθαρό περιβάλλον, χωρίς σκουπίδια ν’ ανεμίζουν στον αέρα. Αποτελεί βασική αξίωση, καθήκον αλλά και υποχρέωση για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας η καθαριότητα σε κοινούς χώρους όπως είναι οι δρόμοι, τα πάρκα, οι πλατείες, τα πεζοδρόμια.

Άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο τα πεζοδρόμια που κάποιοι έχουν κάνει προέκταση του σπιτιού τους ή του πάρκινγκ τους, με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστα (δεν έχουν δικαίωμα να βαδίσουν) σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, στη μάνα με το καροτσάκι, στη γιαγιά και τον παππού.

Κάθε στιγμή της ημέρας απαντάς την ανομία.

 

Να καταλήξουμε στους επαγγελματίες δολοφόνους, ένα προσοδοφόρο “επάγγελμα”, που πραγματικά είναι ξενόφερτο, αλλά ανθίζει στη χώρα μας.

 

Πόσα μπορεί να διηγηθεί κάθε πολίτης αυτής της χώρας, όλοι λίγο ως πολύ έχουμε ένα προσωπικό παράδειγμα βίας που έχει ασκηθεί επάνω μας είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά, είτε ότι αφορά μια υλική απώλεια.

Φυσικά ο συνδυασμός σωματικής βίας για αρπαγής περιουσιακού στοιχείου είναι το συνηθέστερο.

Θα ήθελα να πω ότι αυτοί οι παραβάτες είναι συμπολίτες μας, έχουν την ίδια αντιμετώπιση από την πολιτεία με τους υπόλοιπους κατοίκους αυτής της χώρας και μάλιστα οι περισσότεροι δηλώνουν ανεπάγγελτοι, άνεργοι ή μειονότητες κι έτσι έχουν την αρωγή του κράτους.

Αυτό δεν αναιρεί φυσικά ότι πρέπει να υπάρχει κρατική βοήθεια στους συμπολίτες ή τους κατοίκους αυτής της χώρας, όταν έχουν θεσπιστεί νόμοι γι’ αυτό και από κει φαίνεται ένα ευνομούμενο κράτος προς τους πολίτες.

 

Αυτό το κεφάλαιο είναι μεγάλο και δεν μπορεί να εξαντληθεί σε ένα μικρό άρθρο και νιώθοντας ανίσχυρη και φοβισμένη όπως κάθε πολίτης που υφίσταται βία χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, αυτό που μένει είναι ο θυμός για την ατιμωρησία και η θλίψη για την στέρηση της ελευθερίας και αυτόματα της δημοκρατίας.

 

 

30.5.21

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 13:10

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online