Θέατρο: Το Νυφικό Κρεβάτι του συγγραφέα Jan de Hartog

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να μάθουν οι άνθρωποι να αγαπιούνται ή να το θέσω αλλιώς, τελικά είναι εύκολη υπόθεση να αγαπάς και να αγαπιέσαι; Αν και η αγάπη, το υπέρτατο αγαθό…πολυσυζητημένη, χιλιοτραγουδισμένη, πολυγραφότατη σε όλες τις μορφές της, αλλά ειδικά η αγάπη που γεννιέται, δημιουργείται από έναν έρωτα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, χρειάζεται να αναγεννηθεί μέσα από το πώς και το γιατί…για το για πάντα μαζί!

Τα φώτα άναψαν, το σκηνικό επιβλητικό με κυρίαρχη μορφή το συζυγικό κρεβάτι… Στο τρίτο κουδούνισμα όλα σώπασαν προμηνύοντας ότι η παράσταση ξεκινά. Όλα τα βλέμματα στραμμένα επί σκηνής.

Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης οι μουσικές επιλογές που την πλαισίωναν αυτομάτως σε ταξίδευαν σε ουράνιες διαδρομές, συντελώντας σημαντικά και σε αυτό οι εναλλαγές του φωτισμού.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας μέσα από την σκηνοθετική του απόδοση μετέφερε επί σκηνής ερμηνευτικά το πάθος των ηθοποιών που ήταν ευδιάκριτο και από τους δύο συμπρωταγωνιστές, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα.

23ζχ1.jpg

 

Και οι δύο παραπάνω ηθοποιοί μέσα από μια ποικιλία εκφραστικών τρόπων απέδωσαν όλο το πλήθος των ανθρώπινων παθών, πλάθοντας τον ρόλο τους ρεαλιστικό, ευαίσθητο και όπου χρειαζόταν με χιούμορ, μπαίνοντας εξ ολοκλήρου στο πετσί του ρόλου υποδύοντας την Αγνή και τον Μάικ αντίστοιχα. Μια θεατρική παράσταση, μια τρυφερή κωμωδία που ξεκινάει με την πρώτη νύχτα του γάμου τους έως τα βαθιά γεράματα με επίκεντρο πάντα το συζυγικό κρεβάτι. Διαχρονική, αλλά συνάμα σε πλήρη ταύτιση με το σήμερα, καθώς πολλοί άνθρωποι πιθανόν επί σκηνής να δουν στο πρόσωπο της Αγνής και του Μάικ τον εαυτό τους. Μια θεατρική παράσταση όπου θα γελάσεις, θα συγκινηθείς, ίσως αναθεωρήσεις κάποια στερεότυπα, όπου μέσα σε 100 λεπτά διαδραματίζεται με επιτυχία όλη η ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού. Και αλήθεια αξίζει για μια απιστία να διαλυθεί ένας γάμος; Ανατρέξτε στο πώς και το γιατί και μετά χωρίς ίχνος εγωισμού αποφασίστε αν αξίζει να συνεχίσετε μέχρι τα βαθιά γεράματα ή όχι… Μία θεατρική παράσταση που αξίζει να δείτε! 

 

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online