Μην απελπίζεσαι υπάρχει ελπίδα

lifespeed.gr


Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης 

 

 

Μην απελπίζεσαι υπάρχει ελπίδα. Η στεναχώρια μέχρι ένα σημείο είναι φυσιολογική, όταν όμως φτάσεις στο σημείο της απελπισίας, τότε έχει βάλει ο διάολος το χέρι του για να φτάσεις μέχρι εκεί. Η απελπισία είναι η απόλυτη έλλειψη ελπίδας, διότι δεν υπάρχει ο Θεός στη ζωή μας, που είναι ο ίδιος ΕΛΠΙΔΑ.

Ο Θεός όμως είναι η Ζωή, η Χαρά, η Ευτυχία, η Αγάπη, η Γαλήνη και η Ελπίδα όλων των ανθρώπων. Όσοι προστρέχουν σε Εκείνον απολαμβάνουν όλα τα όμορφα ψυχικά και σωματικά αγαθά που τους δίνει ο Θεός. Η απελπισία είναι για τον διάβολο και τα όργανά του, εμείς που είμαστε παιδιά του Θεού στηριζόμαστε στην ουράνια αγκαλιά Του.

Εκτός από τον εαυτό μας, ο άνθρωπος έχει κι άλλον έναν δυνατό εχθρό που επιθυμεί ανά πάσα στιγμή να τον καταστρέψει, είναι ο ίδιος ο σατανάς. Όταν δει ότι ο άνθρωπος έχει φτάσει στον πάτο από τις διάφορες δοκιμασίες της ζωής, τότε ο διάβολος σκορπά την απελπισία και μόλις ο άνθρωπος χάσει την ελπίδα του και την εμπιστοσύνη στον Θεό, τότε γίνεται εύκολη λεία στα χέρια του πονηρού διαβόλου. Ο διάβολος επιθυμεί όσο τίποτα άλλο να φέρει τον άνθρωπο στην απελπισία και κάνει τα πάντα γι’ αυτό και καταστρώνει πολλά σχέδια μέχρι να πετύχει το στόχο του.

 

29.8.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online