Δηλώνω την αντίθεσή μου στην επικείμενη δράση του Δασαρχείου να προχωρήσει σε συνεργασία με κυνηγούς στην θανάτωση αγριόχοιρων.

lifespeed.gr


Σταύρος Ζαπάντης

 

 

 

 

Το δασαρχείο αιφνιδιαστικά ενημέρωσε ότι την Τρίτη 31 Αυγούστου και ώρες 5 π.μ. έως 12 μ.μ. θα δράσει στην ευρύτερη περιοχη του δάσους πάνω απο την Εκάλη και τον Διόνυσο για την μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων μέσω της θανάτωσης τους!!
Δηλώνω την αντίθεσή μου στην επικείμενη δράση του Δασαρχείου να προχωρήσει σε συνεργασία με κυνηγούς στην θανάτωση αγριόχοιρων.
Στην απόφαση αυτή, εκτός από το ότι ειναι ηθικώς απαράδεκτη, αμφισβητείτε και η νομιμότητας της!!
Παράλληλα το κυνήγι δίπλα σε αστικό ιστο αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους κατοίκους που κινδυνεύουν από αδέσποτες σφαίρες.
Επίσης ενας τραυματισμένος από σφαίρα αγριόχοιρος είναι πολύ πιθανο να γίνει επιθετικός προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.
Το κυνήγι που διοργανώνει το δασαρχείο θα γίνει με την βοήθεια σκύλων, άρα οι αγριόχοιροι θα γίνουν επιθετικοι και προς στους σκύλους και τις γάτες τις περιοχής.
 
29ερ31.jpg
Καταλαβαίνω και γνωρίζω ότι η εμφάνιση αγριογούρουνων μέσα σε αστικό ιστό παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα. Υπάρχουν όμως και άλλες λύσεις εκτός της θανάτωσης. Όπως έπραξε και θα συνεχίσει να πράττει ο Δήμος Κηφισιάς, υπάρχει η δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς αγριόχοιρων σε μέρη που τα ζώα αυτά δεν θα παρουσιάζουν πρόβλημα σε αστικό ιστό.
Η μεταφορά τους είναι σίγουρα πιο δύσκολη και πιο επίπονη από το κυνήγι και την θανάτωση αυτών, αλλά όπως έχει πει ο Γκάντι "Η συμπεριφορά μας προς τα ζώα δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού μας".
 Σταύρος Ζαπάντης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς
και Υπεύθυνος Ζωοφιλίας
 
29.8.2021
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 14:54

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online