ΜΑΓΙΣΣΟΚΤΟΝΙΑ: ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

lifespeed.gr


Γιώργος Μοίρας   πολυτεχνίτης

 

 

 

 

 

Η περιβόητη υπόθεση με το βιτριόλι έφερε στο προσκήνιο την δραστηριοποίηση ‘μαγισσών’ στην Ελλάδα καθώς κατά τη διάρκεια της διερεύνησής της ήρθε στο φως ότι η δράστης συμβουλευόταν την 88χρονη χαρτορίχτρα Αργυρώ.

Στην πραγματικότητα η πεποίθηση ότι υπάρχουν άτομα (κυρίως γυναίκες) που έχουν υπερφυσικές δυνάμεις δεν ανήκει μόνο στο παρελθόν (όπως φαίνεται να πιστεύουμε οι περισσότεροι στις δυτικές κοινωνίες) καθώς στον πέμπτο τόμο της έκθεσης ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ (σελίδα 34) από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ & ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ βρίσκουμε μια ολόκληρη υποκατηγορία αφιερωμένη στο φαινόμενο της γυναικοκτονίας ‘μαγισσών’ όπου διαβάζουμε ότι:

‘Στην Αφρική, την Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού έχουν αναφερθεί σκόπιμες δολοφονίες γυναικών λόγω κατηγοριών που σχετίζονται με μάγια ή μαγεία. Οι μελέτες που αναλύουν αυτές τις δολοφονίες σε χώρες της Αφρικής επισημαίνουν ότι (αν και νεαρές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των κοριτσιών, ενδέχεται επίσης να κατηγορηθούν και να σκοτωθούν) αυτές που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο είναι οι ηλικιωμένες, που ζουν μόνες σε αγροτικές περιοχές, όπως συμβαίνει συχνά με τις χήρες.’

Ένα περιστατικό που πήρε μεγάλη έκταση λόγω της καταγραφής του με κινητά τηλέφωνα και της διάδοσής του στο διαδίκτυο είναι ο μέρα μεσημέρι βασανισμός για την απόσπαση ομολογίας και το δημόσιο λυντσάρισμα στις 23 Ιουλίου 2020 στην Γκάνα μιας 90χρονης που κατηγορήθηκε από μια ιέρεια.

 1νμ20.jpg

 

Στο βίντεο της ανάκρισης η 90χρονη δηλώνει αθώα στις κατηγορίες ότι είναι μάγισσα που σκότωσε ανθρώπους στην περιοχή, προσθέτει ότι έχασε η ίδια τρία παιδιά και ζητά έλεος. Η ιέρεια την μαστιγώνει, ενώ ρωτά τα ονόματα των θυμάτων της. Μετά της δίνουν να πιει ένα παρασκεύασμα, με το οποίο ακολούθως την ραντίζουν πριν ομολογήσει με ένα σπαθομάχαιρο ακουμπισμένο στο στήθος της. Η ιέρεια λέει σε μια νεαρή γυναίκα που φροντίζει την ηλικιωμένη πόσο τυχερή ήταν που έμεινε ζωντανή καθώς θα ήταν το επόμενο θύμα. Η ηλικιωμένη γυναίκα τελικά παραδέχεται ότι σκότωσε και ζητάει συγχώρεση.

Στο βίντεο της εκτέλεσης την επόμενη μέρα βλέπουμε την 90χρονη να γονατίζει σε μια αλάνα, όπου μία γυναίκα την μαστιγώνει, ενώ η ιέρεια την χτυπάει στο κεφάλι με κάτι βαρύ, καθώς (το κυρίως αντρικό κοινό) παρακολουθεί αμέτοχο.

Όταν συνελήφθηκε η (ομολογουμένως καλλίγραμμη) μαστιγώτρια αποδείχτηκε ότι είναι εγγονή του θύματος και σαν δικαιολογία για την πράξη της δήλωσε ‘ήμουνα κατειλημμένη από δαίμονες’.

1.11.2021

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 03:47
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΝΔΟΞΕΣ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ »

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online