Ο Γ. Παπανδρέου διαφοροποιήθηκε από το ΚΙΝΑΛ ως προς το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

lifespeed.gr


Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «σοβαρή διαβούλευση δεν έγινε και παρά την γενναία διάθεση του ΚΙΝΑΛ να επιδιώξει δημιουργική προσέγγιση το νομοσχέδιο παραμένει στην βάση του αντιδημοκρατικό», ενώ σημείωσε ότι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι είναι Βασικό δικαίωμα κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Η διαφορετική άποψη είναι αναγκαία για να προχωρήσει μπροστά η κοινωνία. Μπορεί να ενοχλεί κατά καιρούς κάποιους. Μήπως όμως η ενόχληση είναι το απαραίτητο δικαίωμα έκφρασης;», διερωτήθηκε. «αν έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος θα έπρεπε πρωτίστως να προστατεύει τον διαδηλωτή».

«Αντί να προστατεύει την ειρηνική διαδήλωση την περιορίζει», συμπλήρωσε για το νομοσχέδιο. Μάλιστα είπε ότι «ας δεχθώ ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργού, όμως οι νόμοι μένουν και αυτός ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην εκάστοτε εξουσία να σταματήσει ακόμα και μια ειρηνική διαδήλωση και μια συγκέντρωση ενός κόμματος».

Γεώργιο Παπανδρέου επικαλέστηκε το ανένδοτο αγώνα της Ένωσης Κέντρου λέγοντας ότι τέλειωνε την ομιλία του με μια φράση: «Διαλυθείτε ησύχως». «Είναι στο DNA της δημοκρατικής παράταξης»

«αντί να ρυθμίσει και να προστατεύσει τους διαδηλωτές θα φέρει το αντίθετο».

 

9.7.20

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 20:42

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online