Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον τ/σ «ΣΚΑΪ» και τον δημ/φο Γιώργο Αυτιά

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

«Ο εκτροχιασμός του προέδρου Erdogan φέρνει την Τουρκία αντιμέτωπη με όλο τον κόσμο. Εφόσον θέλει να βαδίσει σε νεοοθωμανικούς δρόμους να ξέρει ότι θα βρεθεί πολύ μακριά από την Ευρώπη και σε διεθνή απομόνωση». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχετικά με την απόφαση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί, σήμερα στον τ/σ ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως η Τουρκία δεν σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και δεν είναι μία χώρα που έχει ρίξει άγκυρα στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, άλλα μάλλον έχει σηκώσει πανιά για να πάει σε άλλους δρόμους. Πρόσθεσε, ακόμα, πως με την κίνηση αυτή ο Erdogan δεν σέβεται το παρελθόν της Κωνσταντινούπολης και δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει σε «ένα νεοοθωμανικό όνειρο» - όπως είπε. 

Τόνισε, επιπλέον, ότι η Ελλάδα αντιδρά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία και πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μας πληγώνει ως Ορθόδοξους Χριστιανούς. Τέλος, υπογράμμισε πως είναι ένα θέμα που αφορά την Τουρκία και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

  

12.7.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 12:04

Τελευταία άρθρα από τον/την Αριστέα Κοντόζογλου