Πληθαίνουν οι διαδηλώσεις κατά των μέτρων περιορισμού στην Ευρώπη

lifespeed.gr


Κ.Μεσηνέζης

 

 

 

 

Οι διαδηλώσεις κατά των μέτρων περιορισμού στην Ευρώπη πληθαίνουν.

Στη Γερμανία χιλιάδες  κατέκλυσαν χθες  τους δρόμους σε διάφορες πόλεις της χώρας, για να διαμαρτυρηθούν για τους περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Στη Στουτγκάρδη, η δημοτική αρχή επέτρεψε τη συμμετοχή έως 5000 ανθρώπων στη διαδήλωση. Όμως, ο αριθμός τους ήταν μεγαλύτερος, με αποτέλεσμα η αστυνομία να απομακρύνει ένα μέρος των διαδηλωτών προς τους γύρω δρόμους, έκανε γνωστό σε μήνυμά της στο Twitter.

Ίδιο το σκηνικό και στο Μόναχο, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου 1000 διαδηλωτές, ο μέγιστος αριθμός που επιτρεπόταν, συγκεντρώθηκαν στο πάρκο, όπου συνήθως διεξάγεται κάθε χρόνο η Γιορτή της Μπίρας, το περίφημο Oktoberfest. Εντούτοις, «πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν» χωρίς να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ανέφεραν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου. Η αστυνομία είπε ότι «επενέβη εναντίον εκείνων που αρνούνταν να φύγουν».

Κινητοποιήσεις, υπό την επίβλεψη των δυνάμεων ασφαλείας λόγω των περιορισμών σε δεκάδες πόλεις.Μεταξύ αυτών, στη Φρανκφούρτη (δυτικά) με 1.500 συμμετέχοντες αλλά και αντιδιαδηλωτές που φώναζαν «έξω οι ναζί», στο Βερολίνο και τη Βρέμη (βόρεια) με 300 διαδηλωτές, στη Νυρεμβέργη (νότια), στη Λειψία (ανατολικά) και στο Ντόρτμουντ (δυτικά).

«Βρισκόμαστε εδώ, καθώς ανησυχούμε για τις δημόσιες ελευθερίες» είπε η 50χρονη Σαμπίνε, που συμμετείχε στη διαδήλωση στο Ντόρτμουντ.«Υπό το πρόσχημα της μάχης εναντίον της πανδημίας, που έχει περιοριστεί στη Γερμανία και έχει σχεδόν ελεγχθεί εδώ στο Ντόρτμουντ, έκτακτοι νόμοι περιβάλλουν το σύνταγμα», υποστήριξε.

Ανάλογες διαμαρτυρίες οργανώθηκαν, επίσης, σε τρεις πόλεις της Ελβετίας, αλλά και στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Οι πολίτες καταγγέλλουν ότι οι κυβερνήσεις, επικαλούμενες την πανδημία, προχωρούν σε μέτρα που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες.

«Ας αναστήσουμε την Ιταλία». Αυτό γράφει πανό που κράτησαν εργαζόμενοι στους τομείς εστίασης και φιλοξενίας της Ιταλίας.

Αυθόρμητες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές ιταλικές πόλεις, από χιλιάδες εργαζόμενους που έχουν μείνει χωρίς εισόδημα, λόγω των μέτρων περιορισμού.

Ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ υποστηρίζουν ότι με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί θα τους είναι πρακτικά αδύνατο να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

18.5,2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online