Τα μουσεία ανοιχτά για το κοινό από τις 15/6.

Κατερίνα Καράμπελα

Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

 

Όλα τα μουσεία της Ελλάδας ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, μετά από τρεις μήνες λόγο της πανδημίας. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε τα μοναδικά μας μουσεία με ασφάλεια, σύμφωνα με τις υποδείξεις ΕΟΔΥ. Τα μέτρα που έχουν λάβει και θα εφαρμόσουν οι εργαζόμενοι στα μουσεία θα εξασφαλίσουν την ασφαλή περιήγηση των επισκεπτών.

Τα μέτρα είναι τα εξής : 1,5 μέτρο απόσταση σε υπαιθρίους χώρους, 2 μέτρα για εσωτερικούς και υποχρεωτική μάσκα. Ο αριθμός ατόμων ανά ξενάγηση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 8 άτομα. Το κάθε μουσείο έχει τις δικές ιδιαιτερότητες γι’ αυτό θα υπάρχουν και πιο αυξημένα μέτρα σε κάποια από αυτά.

Ο πολιτισμός μας και είναι η κληρονομία μας. Τα επιτεύγματά μας στηρίζονται στην ιστορία μας. Σπάνιοι είναι οι λόγοι που μένουν κλειστά τα μουσεία μας, ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε στο μέλλον τους «ναούς» του πολιτισμού μας με κλειστές τις πόρτες. Οι βόλτες μας στην πόλη θα ήταν ωραίο να συνδυαστούν και με την επίσκεψη μας στο μουσείο της περιοχής. Ας επισκεφτούμε τα μουσεία σε όλη την επικράτεια σε όποιο μέρος της Ελλάδας πάμε διακοπές, για να πάρουμε μια γεύση από την ιστορία του τόπου που βρισκόμαστε, θα αισθανθούμε ότι βρεθήκαμε στα χνάρια των προγόνων μας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 13:27

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online