Φώφη Γεννηματά: Στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύονται οι κυβερνητικές ευθύνες

lifespeed.gr


Κώστας Μαντάς

 

 

Αυστηρή κριτική στη κυβέρνηση για την αδυναμία να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ασκεί η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης .

Τονίζει μάλιστα πως «  Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, τον περασμένο Μάιο, είχε χαρακτηρίσει καταστροφικό το ενδεχόμενο νέου lock down. Στη συνέχεια και με τις αβελτηρίες τους , «έπεσαν έξω» όπως ομολόγησε και υπουργός τους.  Έτσι   φτάσαμε στο σημείο να γίνει επιβεβλημένο ενώ δεν  ήταν κατ’ ανάγκη και αναπόφευκτο. Η σηματοδότηση από την ίδια την κυβέρνηση κλίματος εφησυχασμού και χαλαρότητας, για μικροκομματικά οφέλη, ήταν το πρώτο βασικό λάθος και άνοιξε το δρόμο σε όσα ακολούθησαν. Άνοιξαν  τη χώρα χωρίς σχέδιο, με τα χερσαία σύνορα μας, «ξέφραγο αμπέλι».  Σπαταλήθηκε στη θερινή ραστώνη  πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και το νέο κύμα του ιού βρήκε τη χώρα αθωράκιστη. Χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ, χωρίς αξιόπιστο και οργανωμένο δίκτυο μαζικών τεστ και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, με συνωστισμό στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.  Αντί προετοιμασίας, διαγγέλματα με μεγάλα λόγια και εξαγγελίες με αντιφάσεις ».  
 

Απορρίπτει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ , για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει κυβέρνηση που πρέπει να κάνει σοβαρά τη δουλειά της και η αντιπολίτευση τη δική της:

<< Επιτέλους, ας κάνει σε αυτή τη Χώρα ο καθένας τη δουλειά του, όπως την ορίζει το Σύνταγμα και η Δημοκρατία μας.  Η Ελλάδα έχει Κυβέρνηση, εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό, που καιρός είναι πια να “ανασκουμπωθεί” και να εργαστεί με σοβαρότητα.  Θεσμικό καθήκον της Αντιπολίτευσης είναι ο έλεγχος του κυβερνητικού έργου και κατάθεση των δικών της προτάσεων .  Αυτό το ρόλο επιτελούμε καθημερινά στο Κίνημα Αλλαγής, προσηλωμένοι στην αξιόπιστη, προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη  Βουλή>>

 

29.11.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online