ΚΙΝΑΛ: Με πρωτοβουλία του ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τους υποψηφίους...

lifespeed.gr


Κώστας Μαντάς

 

 

 

 

Tους 6 υποψήφιους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ συναντά στο γραφείο του στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τη χθεσινή του ανακοίνωση:

«Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική. Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές»

Ο  Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Μετά το τέλος της συνάντησης του με τον κ. Παπανδρέου ο κ. Γερουλάνος δήλωσε ότι:

 
 
 «το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης .Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα».

 

Από την πλευρά του ο κ. Χρηστίδης ανέφερεοτι:

 «είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση».

 

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, ως το κεντρικό όργανο για την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση  αποφάσισε:

<<Επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημά μας πρέπει να είναι μία ζωντανή δημοκρατική διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία και προκειμένου με τα νέα δεδομένα να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την υποψηφιότητά του, αποφασίζουμε την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης
 υποψηφιότητας και υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Καταστατικού του Κινήματος, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ..

Η ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

Σημειώνουμε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ, η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και εφόσον χρειαστεί,  η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο.>>

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται ισχυρές πιέσεις από στελέχη να διεκδικήσει την ηγεσία, ωστόσο ο πρών πρωθυπουργός αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του.

Μεχρι τώρα οι υποψήφιοι είναι έξι: Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος, Βασίλης Κεγκέρογλου και Παύλος Χρηστίδης.

 

Κάθε υποψήφιος προσπαθεί να βρει την πιο πειστική πρόταση στην εσωκομματική μάχη που θα δοθεί στις 5 Δεκεμβρίου και τα επιτελεία τους βρίσκονται σε ετοιμότητα.

 
 17.10.2021
 
 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online