Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν : Θα ανακοινώσω ευχάριστα νέα από το κοινοβούλιο της ΤΔΒΚ

lifespeed.gr


K.M

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε θα ανακοινώσει ένα ευχάριστο νέο από το κοινοβούλιο της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου όπου θα μεταβεί την Δευτέρα.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος από την προσευχή της Παρασκευής στο Τζαμί της Αγίας Σοφίας στην Ιστάνμπουλ, ανέφερε ότι πρόκειται να μεταβούν στην ΤΒΔΚ με ένα πολυμελές κλιμάκιο και πως την πρώτη ημέρα της επίσκεψης θα απευθύνει ομιλία στο κοινοβούλιο.

«Πέρα από αυτό θέλω να ανακοινώσω τα ευχάριστα νέα στη Βόρεια Κύπρο, εκεί στο κοινοβούλιο. Έχουμε ένα ωραίο βήμα. Ολοκληρώσαμε τις προεργασίες σχετικά με αυτό».

Την δε Τρίτη, θα συμμετάσχουμε στις τελετές της Γιορτής Ειρήνης και Ελευθερίας 20ης Ιουλίου που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, είπε ο ΠτΔ προσθέτοντας τα παρακάτω:

«Εύχομαι πως και στις φετινές μας τελετές θα απευθύνουμε με τον καλύτερο τρόπο μηνύματα, τόσο προς το Νησί, όσο και προς όλο τον κόσμο, για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας ειρήνης. Πέρα από τα μηνύματα αυτά, θα έχουμε διμερή συνάντηση μεταξύ Προέδρων. Θα έχουμε συναντήσεις μεταξύ αντιπροσωπειών. Και έτσι θα καταστήσουμε εποικοδομητικό αυτό το ταξίδι».

Ανέφερε πως και στις πλημμύρες στο Ρίζε, έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και δύο αγνοούνται.

Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Μουράτ Κουρούμ και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αντίλ Καραισμαήλογλου, έχουν σπεύσει στο Ρίζε για να διαπιστώσουν την κατάσταση και πως είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους.

«Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε το θέμα. Βέβαια και θα κάνουμε ότι χρειαστεί με όλες μας τις δυνατότητες», είπε.

Αναφερόμενος στην τραγωδία με τις πλημμύρες στη Γερμανία, ο Ερντογάν είπε ότι ενημερώνεται πως οι διαστάσεις της καταστροφής είναι πάρα πολύ μεγάλες.

πηγή: TRT Tουρκίας

 

17.7.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online