Ο Μπάιντεν και ο Σι της Κίνας θα έχουν εικονική συνάντηση τη Δευτέρα

lifespeed.gr


Φωτογραφία  αρχείου Φωτογραφία αρχείου

reuters.

 

 

 

 

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (Reuters) - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει εικονική συνάντηση με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, συνομιλίες που η Ουάσιγκτον ελπίζει να δημιουργήσουν κάποια σταθερότητα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Αναμένεται να είναι η πιο εκτεταμένη συνάντηση των ηγετών υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν και θα ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο αγωνίζονται για ζητήματα από την προέλευση της πανδημίας COVID-19 έως το διευρυνόμενο πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας . Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η άμεση δέσμευση με τον Xi είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτραπεί η σπειροειδής σύγκρουση των δεσμών.

«Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τρόπους υπεύθυνης διαχείρισης του ανταγωνισμού… καθώς και τρόπους συνεργασίας όπου ευθυγραμμίζονται τα συμφέροντά μας», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σε δήλωση. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα καταστήσει σαφείς τις προθέσεις και τις προτεραιότητες των ΗΠΑ και θα είναι σαφής και ειλικρινής σχετικά με τις ανησυχίες μας».

 

Το Πεκίνο επιθυμεί επίσης να αποφύγει τη σύγκρουση, καθώς ο Σι αντιμετωπίζει μια κρίσιμη χρονιά με τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από την Κίνα και ένα βασικό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος όπου θέλει να εξασφαλίσει μια άνευ προηγουμένου τρίτη θητεία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε το Σάββατο ότι οι ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις για διμερείς σχέσεις και θέματα κοινών συμφερόντων στη σύνοδο κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στην Ασία.

Ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ο Μπάιντεν θα καταστήσει σαφές ότι χαιρετίζει τον σκληρό ανταγωνισμό με την Κίνα, αλλά δεν επιθυμεί σύγκρουση και υποβάθμισε την πιθανότητα μιας μεγάλης λίστας αποτελεσμάτων που συχνά συνδέονται με συναντήσεις ανώτατου επιπέδου.

«Δεν πρόκειται για την αναζήτηση συγκεκριμένων παραδοτέων ή αποτελεσμάτων», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας αναφερόμενος στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας: «Καθώς ανταγωνιζόμαστε τη ΛΔΚ, ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναμένει από τον Πρόεδρο Σι και τη ΛΔΚ να παίξουν σύμφωνα με τους οδικούς κανόνες. και θα το κάνει αυτό καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αφότου ο Μπάιντεν υπογράψει μια δικομματική συμφωνία υποδομής αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε μια μεγάλη τελετή τη Δευτέρα για να γιορτάσει τα εγχώρια σχέδια ανανέωσης που πιστεύει ότι θα θέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεπεράσουν την Κίνα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν υποβαθμίσει την πιθανότητα προόδου στο εμπόριο, όπου η Κίνα υστερεί στη δέσμευση να αγοράσει 200 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον σε προϊόντα και υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η Κίνα συνέχισε να πιέζει για ανακούφιση από δασμούς εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιβλήθηκαν υπό τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει και τις δύο πλευρές με τη χαλάρωση του πληθωρισμού και την τόνωση της απασχόλησης.

 

Reuters

 

13.11.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online